– Vi har de mest ambisiøse klimamålene i bransjen

Anne Stenseth Kristoffersen
Anne Stenseth Kristoffersen, Managing Director i Bring Cargo.

– Vi ønsker å være de første som tar i bruk ny teknologi for kjøretøyene våre, og det siste tiåret har vi vist at vi mener alvor. Bring har målsatt å være klimanøytral innen 2025, og innenfor transport og logistikk ligger vi lengst fremme når det kommer til klima og bærekraft, sier Anne Stenseth Kristoffersen, Managing Director i Bring Cargo.

Ler mer om Bring på Bring.no

Nøkkelen til suksess

I år feirer Oljeekspressen 40 år. Det begynte med to biler som kjørte mellom forsyningsbaser i Bergen og Stavanger, men mye har endret seg siden den tid. Nå har de mange ganger flere både kjøretøy og ansatte. Målet er imidlertid det samme; nemlig å være de best på logistikk og spesialtransport langs kysten i Norge. Og det skal de gjøre på en stadig grønnere og mer klimavennlig måte.

Kristian Fauske
Kristian Fauske, Leder for Base-Base i Bring Cargo.

– Noe av nøkkelen til vår suksess, er hvordan vi klarer å kombinere skreddersøm med kostnadseffektive løsninger. Vi ønsker å levere det beste til kundene med den kvaliteten og på det prisnivået markedet forventer, sier Kristian Fauske, Leder for Base-Base i Bring Cargo.

Klare ambisjoner

Skal man være de beste i klassen, da trenger man å utvikle seg i takt med tiden. Selskapet har derfor hatt et spesielt stort fokus rettet mot teknologi og klima. De har i skrivende stund den største el-bil-parken i hele Norge. De er også godt i gang med å skifte ut alle varebiler med elektriske alternativer og biogass. Neste steg blir å erstatte de største kjøretøyene med grønnere alternativer.

– Vi jobber tett med billeverandører, underleverandører, andre transportører og myndighetene for å framskynde og få i gang testing av ny teknologi på de tyngste kjøretøyene. Bring har en klar ambisjon om å gjøre forsyningslogistikken klimanøytral, sier Stenseth Kristoffersen.

– Vi har allerede elektriske lastebiler i konsernet. Vi ønsker å være de første som kan tilby dette på enda tyngre kjøretøy, men det er mer et kommersielt enn teknologisk spørsmål. Det at en såpass stor aktør som oss er med på dette, er en viktig del av ligningen, supplerer Fauske.

Gleder seg til OTD

Men det er ikke bare Bring som tenker i grønnere og mer klimavennlige baner.  Operatørene går fra å være «olje-» til «energiselskaper», og de er veldig klare på retningen de beveger seg i. Men skal hele næringen bli mer sømløs, klimanøytral og transparent, må man snakke sammen og samarbeide, mener Stenseth Kristoffersen. Og det er det ikke lenge til Norges største næring snart kan gjøre igjen. Om bare noen måneder braker OTD Energy løs i Stavanger.  Bring Cargo, som er blant hovedsponsorene, er like lei teams-møter og hjemmekontor som alle oss andre. Nå gleder de seg stort til å møte folk ansikt til ansikt under to gode messedager i oktober.

– OTD Energy er en veldig viktig messe for oss. Der møter vi de folkene vi trenger å møte. Dette blir veldig bra!

 

Vil du også være med på Skandinavias største messe for olje-, gass- og energinæringen i 2021?

Les mer om OTD Energy 21 her! 

×

Hold deg oppdatert

Ta del i forretningsmulighetene

OTD Energy - energi, teknologi og bærekraft