Topp 5 innovasjoner på OTD Energy

Torbjørn Olufsen
Torbjørn Olufsen, Daglig leder i OTD Energy

– Besøket på nettsiden har eksplodert, og bestillingstallene våre er bedre enn det vi hadde budsjettert med. Dette er et klart tegn på at den norske energiindustrien ser behovet for å møtes igjen i Stavanger i slutten av oktober, sier messegeneral Torbjørn Olufsen i OTD Energy.

OTD Energy har som tradisjon for å være en samlingsplass for leverandører fra den norske oljeindustrien. Bransjen er imidlertid i starten på en omfattende omstilling og OTD Energy har som mål å være en katalysator for den nye energibransjen. Derfor presenterer vi en topp fem liste over innovasjoner som befester OTD Energy sin posisjon som Norges mest effektive industrimesse:

1: Offshore Wind – egen hall for fornybare løsninger

Utstillerområde

Når OTD Energy går av stabelen til høsten, inkluderer den tidenes største fornybarsamling på norsk jord. Over 100 bedrifter skal samles i en dedikert fornybarhall. Gjennom standplass, seminarer og én-til-én-møter, legges det til rette for at bedriftene, mange med bakgrunn innen olje og gass, skal finne nye forretningsmuligheter innen fornybar energi.

Les også: Tidenes største fornybarsamling

– Vi skal skape en markedsplass som danner grunnlaget for omstillingen fra olje til nye energiformer. Den norske leverandørindustrien har bedriftene, kompetansen og alle forutsetninger for å ta en verdensledende posisjon i overgangen fra fossil til fornybar energi. Potensialet er grenseløst, sier messegeneral Torbjørn Olufsen.

 

2: Flere nettverkshuber

BusinessHubOTD Energy øker antall nettverkshuber. Norges største årlige energimesse har hatt stor suksess med BusinessHub tidligere, men nå tar de det et hakk videre. I tillegg til nevnte BusinessHub, etableres det OffshoreWindHub, DigitalHub og InvestorHub. Der får du som utstiller muligheten til å booke speed-dater og én-til-én-møter med operatørene på sokkelen. Målet er å skape møteplasser, gi faglige oppdateringer og informere om alle muligheter for ny- og etablert industri.

– Vi dyrker møteplassen OTD Energy. Relasjonsbygging og det å faktisk snakke sammen, er selve drivkraften bak messen. På dette området blir årets OTD bedre enn noen gang.

 

3: Faglige konferanser

Som et resultat av nye satsingsområder og nettverkshuber, blir det i år flere titalls konferanser og seminarer på OTD Energy. Omstillingen til næringen gjør at kunnskapsbehovet er enormt. Da er vår jobb å tilføre både nye og etablerte aktører viktig kunnskap for å utnytte mulighetene som kommer.

 

4: Energyshow – den nye møteplassen

DNB-arena
Foto: Brian Mchattie

OTD Energy sparer ikke på kruttet når de nå lanserer de nye konseptene Energy Show og Energy Gathering. Når dag 1 av messen er ferdig, samles utstillere, sponsorer og eventuelle gjester i utstillingsområdet. Der blir det satt opp ulike restauranter og lounger med lett servering. Deretter braker Energy Show løs med konserter fra store, velkjente artister og band i DNB-arena. Andre underholdningsinnslag og prisutdelinger står også på programmet. Etter showet, blir det arrangert en Energy Gathering på Clarion Hotel Energy. Der blir det ulike soner med buffet, god drikke og underholdning. Rett og slett en gedigen minglemiddag, forklarer messegeneralen.

– Både Energy Show & Gathering skal være av høy klasse og kvalitet. Målet er å skape en stor opplevelse.

 

5: Fokus på finans

Finans

Finans vil få en betydelig økt rolle for en næring i omstilling. Det kommer en ny tid med nye krav til blant annet finansiering av prosjekter og lønnsomhet. Her skal vi få frem banker, investorer og andre sentrale aktører for å underbygge teknologiutvikling som fremmer nye muligheter for industrien, sier Olufsen.

– Dette til bringe betydelig verdi til industrien. Vi gleder oss, avslutter messegeneralen.

 

OTD Energy kommer til å lansere flere spennende nyheter fremover. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få lanseringene rett i innboksen!

Hold deg oppdatert

Ta del i forretningsmulighetene

OTD Energy - energi, teknologi og bærekraft