Sterk på stål

Marine Technology leverer alle typer stålkonstruksjoner til offshore og landbaserte bransjer.

Jens Henrik Ellefsen
Jens Henrik Ellefsen, administrerende direktør i Marine Technology.

Enten det er produksjon av rammer for nedsetting av pilarer til et vindprosjekt, eller karuseller for transport og utlegging av kabler, så har Marine Technology breddekompetansen.

– Kjernekompetanse ligger i all produksjon av stålkonstruksjoner for onshore, subsea og offshore – for olje og gass. Som totalleverandører tar vi av oss hele verdikjeden: Fra innkjøp av stål og helt frem til vårt eget skipsagentfirma. Vi sørger også for chartring av skip og transport på land, sier Jens Henrik Ellefsen, administrerende direktør i Marine Technology.

Kan levere store prosjekter raskt

Marine Technology tar seg av prosjektering, gjennomføring og koordinering av prosjekter for produksjon av høykvalitets stålkonstruksjoner, moduler og konstruksjoner, mekanisk prosessering og maskinering. Selskapet er del av Western Shipyard Group, som har 2000 ansatte fordelt på to skipsverft.

– Siden verftene ligger relativt sentralt i Europa, nærmere bestemt i Klaipeda i Litauen, så har vi gode logistiske forhold. Vi kan sende til hele verden uten problemer, med flere leveranser til Brasil og USA som den ene geografiske ytterkanten, og Japan som den andre, sier Ellefsen.

I tillegg til lang erfaring og bred kompetanse innen et mangfoldig spekter av transportutstyr for alle typer kabler og fleksible rør, så kan Marine Technology også oppskalere raskt, forteller Ellefsen.

– Det er en styrke. Ved våre store verft kan vi bygge større serier på relativt kort tid, samtidig som vi er en komplett leverandør av produkter og relaterte tjenester, sier han.

Nye markeder med offshore havvind

Marine TechnologyMed store havvindparker på trappene, blant annet Equinors Doggerbank-prosjekt, så åpner det seg nye muligheter for Marine Technology.

– I fremtiden vil det komme flere og flere havvindprosjekter. Som leverandører av stålkonstruksjoner er dette et veldig interessant marked for oss, sier Ellefsen.

Han tror havvindparker vil bli langt mer populære å bygge ut fremover.

– Havvindparker langt fra land krever mindre naturinngrep. De sees også på som trygge for marine økosystemer, sier Ellefsen.

Står på NODE-standen

Marine Technology har alltid vært til stede på OTD, men det er første gang at selskapet skal ha stand på messen.

– Som sørlendinger deltar vi i NODE-klyngen og på NODE-standen. Hovedformålet for oss under OTD er å presentere oss som en fleksibel og pålitelig totalleverandør til en rekke bransjer. Stål er et gammelt, tradisjonelt byggemateriale, men det er fortsatt lite som slår stål på styrke og på varighet, sier Jens Ellefsen.

Ønsker du å sikre din posisjon i fremtidens energimarked? Reservere din stand her og bli en del av Norges viktigste møteplass i 2021!
×

Hold deg oppdatert

Ta del i forretningsmulighetene

OTD Energy - energi, teknologi og bærekraft