Sparer stort med grønn teknologi

returvann
Framo sine nye turbiner gjenbruker kraft fra overskuddsvann på plattformer og gjør det om til strøm. Interessen for teknologien er enorm.
sigve gjerstad
Sigve Gjerstad, Director Offshore Pumping Systems i Framo

– Vi lanserte turbinene i vår, og det tok ikke lang tid før flere meldte sin interesse. Dette vil bidra til å effektivisere offshoreoperasjoner, sier Sigve Gjerstad, Director Offshore Pumping Systems i Framo.

Veldig enkelt og ditto smart

Tidligere i år lanserte Framo turbiner som gjør det mulig å produsere strøm når kjølevannet dumpes overbord i sjøen. Grunnen til at selskapets pumper egner seg godt til dette, er at de installerer turbinene helt i sjøoverflaten. På den måten utnyttes det statiske potensialet fra prosessdekket og ned til havoverflaten på best mulig måte.

– I det grønne skiftet blir det vel så viktig å se på optimalisering og effektivisering av prosesser som allerede eksisterer i dag, og turbinene er et godt eksempel på dette. Som ett eksempel kan energiforbruket til pumpene våre ligge på 4 megawatt på en installasjon, men ved å installere en turbin, kan man gjenvinne 25 prosent av denne energien. Dette er en liten del i det store bildet, men om alle bidrar med sitt, har man plutselig effektivisert offshoreoperasjoner med en tosifret prosent. Da snakker vi betydelige reduksjoner, sier Framo-direktøren og fortsetter:

– Vi er kjente for å være verdensledende på store pumper offshore. At vi nå kan gjøre dette med turbinene våre, vil nok de fleste i bransjen nikke anerkjennende til.

Les mer om FRAMO

OTD Energy god match for Framo

OTD EnergyUtviklingen har vært, og er fremdeles stor, i norsk olje-, gass- og energiindustri. Stadig flere aktører retter fokuset mot ny og bærekraftig energi, samtidig som det utvikles ny teknologi for å finne smartere og mer effektive måter å jobbe på. De nye turbinene til Framo er et godt eksempel på dette, og selskapet røper at de har flere produkter med ny teknologi på gang. Det er de imidlertid ikke alene om. Gjerstad mener norske leverandører er flinke på teknologiutvikling,

– Det har vært et klart oppsving de siste årene. Både under OTD Energy i fjor og ONS tidligere i år, møtte vi mange interessante og dyktige oppstartsbedrifter som fokuserer på dette. Vi gleder oss til å møte disse senere i høst og se hvilke muligheter som ligger der ute. Slike møteplasser en av grunnene til at OTD Energy er en god match for Framo.

Selskapet har vært et fast innslag på OTD Energy i en årrekke, og årets messe er intet unntak. I tillegg til å møte både nye og eksisterende kunder, ønsker Framo gjerne å komme i kontakt med studenter når messen braker løs 19. – 20. oktober på Sotra, like utenfor Bergen.

– OTD Energy er en god anledning til å vise frem Framo og alt vi holder på med. Vi går en svært spennende tid i møte, og da trenger vi den yngre generasjonen med på laget. Fremtidsutsiktene er gode og Framo har mange spennende jobber. Vi gleder oss.

OTD Sotra

Meld deg på gratis og bli med på OTD Energy 19. – 20.oktober 2022 i Bergen. Klikk her for å registrer deg som besøkende!
×

Hold deg oppdatert

Ta del i forretningsmulighetene

OTD Energy - energi, teknologi og bærekraft