– OTD blir startskuddet på livet etter pandemien

Elisabeth Saupstad
Elisabeth Saupstad, reiselivsdirektør i Region Stavanger. Foto: Monica Larsen

– På Forum-området, Norges fremste kongressområde, skal det myldre av aktivitet. Nå ser det ut som en spøkelsesby. Derfor er vi utrolig takknemlige for at OTD Energy virkelig satser og gir gass frem mot oktober. Dette blir på en måte startskuddet på livet etter pandemien, sier Elisabeth Saupstad, reiselivsdirektør i Region Stavanger.

 

Viktig for reiselivet

Det siste året har vært blytungt for Saupstad og kollegene i reiselivsindustrien. Da de endelig hadde fått sving på reiselivet etter oljekrisen i 2014, og med lovende prognoser for 2020, kom korona som satte en brå stopper for reiselivet. Det ene smitteverntiltaket etter det andre har gjort at næringen har ligget tilnærmet i dvale siden mars 2020. Nå ser imidlertid reiselivsdirektøren lyset i enden av tunellen.                                                                                                             

– Messer og konferanser som OTD Energy er utrolig viktig for både fagmiljøene og for reiselivet i Stavanger-regionen. Vi har stor tro på at aktiviteten vil ta seg opp utover høsten, og årets OTD ser ut til å bli større enn noen gang. Folk er underernært på å komme seg ut og møte andre mennesker ansikt til ansikt. Dette blir helt fantastisk, sier Saupstad.

 

Enorme ringvirkninger

OTD Energy, som går av stabelen 20. – 21. oktober i Stavanger, ligger an til å bli den største messen for olje-, gass- og energinæringen i hele Skandinavia i 2021. Helsemyndighetene har signalisert at alle voksne skal være fullvaksinerte i løpet av sommeren, noe som gir både arrangørene og Saupstad stor tro på at messen faktisk blir en realitet.

– Det pleier å være rundt 20.000 besøkende i Stavanger disse dagene, og dette er jo helt klart med på å fylle regionen. Slike arrangementer har enorme ringvirkninger, med deltakere som er her i flere dager – med alt av hva det genererer innen bespisning, hotell-overnattinger, handel og så videre, sier Per Morten Haarr, kongressjef i Region Stavanger

Destinasjonsselskapet har jobbet for en rekke store og internasjonale messer, kongresser og konferanser som er bekreftet til Forum-området de neste årene. Det gjelder nordiske, europeiske og internasjonale arrangementer innen blant annet medisin og helse, akademia og energi. For 2022 og 2023 representerer dette om lag 15.000 hotellovernattinger.

Haarr får støtte av Gjermund Dahl, hotelldirektør for Clarion Hotel Energy. Også han kan se tilbake på et tøft år, men nå gleder han seg over OTD Energy sine planer til høsten.

– Det føles veldig tilfredsstillende å jobbe med noe vi faktisk tror lar seg gjennomføre. Vi som jobber med dette, har nå fått en ny giv i hverdagen. Vi gleder oss veldig til å utnytte huset og fasilitetene våre igjen,sier Dahl.

 

Over 80 prosent av messens totalareal fra 2019 er allerede bestilt. Nå nærmer OTD Energy seg fulle haller.

Torbjørn Olufsen
Torbjørn Olufsen, Daglig leder i OTD Energy

– I tillegg vil vi fylle DNB Arena med 5.000 gjester og lage tidenes største arrangement på Clarion Hotel Energy. Dette viser litt av ringvirkningene av OTD Energy 2021, sier messegeneral Torbjørn Olufsen.

Ifølge han vil flere nyheter som skaper merverdi for deltakerne og ringvirkninger for regionen, lanseres fortløpende utover våren. Det gleder reiselivsdirektøren i Region Stavanger.

– OTD Energy kan fort bli den milepælen og det arrangementet som viser at vi endelig er på vei tilbake til en tilnærmet normal hverdag igjen. Det er dessuten viktig med denne type aktivitet for å få hjulene i gang igjen i reiselivet! Den dagen vi kan ønske folk velkommen tilbake, kommer jeg til å stå med gledestårer i øynene! Et etterlengtet øyeblikk, avslutter Saupstad.

 

Vil du også være med på Skandinavias største messe for olje-, gass- og energinæringen i 2021? Les mer om OTD Energy 21 her! 

×

Hold deg oppdatert

Ta del i forretningsmulighetene

OTD Energy - energi, teknologi og bærekraft