Kutter utslipp og kostnader for industrien

Amitec

– Prosessdata er definitivt en del av løsningen i omstillingen mot en mer bærekraftig industri.

Få kan mer enn Amitec om industriell digitalisering og effektiv bruk av prosessdata. Nå kommer de til OTD Energy for å fortelle deg hvordan.

JanErikKronstad
Jan Erik Kronstad, Business Development Manager i Amitec

– Når du bygger deg hus, planlegger du med kun et rør-system. Du vil ha et system som håndterer vannet fra det kommer inn i huset til der det skal brukes. I tillegg ønsker en fleksibilitet til å velge den best egnede tilkoblingen der vannet skal brukes i de ulike rommene, sier Jan Erik Kronstad, Business Development Manager i Amitec.

Les mer om Amitec

 

Optimaliserer prosesser

På samme vis som Kronstad forklarer i eksempelet over, gjør Amitec det for aktører i prosessindustrien. Kort fortalt bistår de kunder med å samle inn, håndtere og utnytte enorme mengder prosessdata.

– Det handler om å tilgjengeliggjøre enhetlig og strukturert data. Dette er katalysatoren som muliggjør effektiv bruk av prosessdata. En får tatt ut større gevinster ved å kunne skalere kalkulasjoner, modeller, visualiseringer og analyser på tvers av utstyr, prosesser og operasjoner, forklarer Kronstad.

 

Viktig med bærekraft

Investeringsviljen er stor i olje-, gass- og energiindustrien, og ifølge Amitec er bærekraft en viktig driver. I løpet av de siste årene har det også vært stor utvikling innen industriell programvare og effektiv bruk av prosessdata. Dette åpner for nye muligheter og økt bruk av data selskapene allerede har samlet in.

Amitec-Office-2– Bærekraft er viktig for oss. I Amitec har vi i dag konkrete oppdrag der vi bidrar til eksempelvis bedre oversikt over fakling, utslipp og kjemikaliebruk på tvers av lokasjoner. Effektiv bruk av prosessdata bidrar her til mer nøyaktig rapportering, og ikke minst til raskere og mer nøyaktige tiltak dersom det skulle forekommer overutslipp.

Dette er også noe av årsaken til at Amitec blir med på årets OTD Energy i Stavanger. Både at tematikken treffer de som selskap, men også at det stadig blir et større fokus på bærekraft, digitalisering og effektivisering i industrien.

– Vi gleder oss til å møte industrien og snakke om digitalisering. Lære av deres erfaringer og fortelle om våre egne. Amitec har en unik posisjon til å bistå selskaper i deres industrielle digitaliseringsreise. Dette er noe av det vi ser frem til å fronte på OTD, avslutter Kronstad.

 

Husk at det er gratis å besøke OTD Energy. Registrer deg og bli med på Norges største årlige energimesse i Stavanger 20.-21.oktober 2021.

Hold deg oppdatert

Ta del i forretningsmulighetene

OTD Energy - energi, teknologi og bærekraft