Hei! Velkommen til Fremtidspodden,

Fremtidspodden er helt ny podcast fra OTD Energy, der vi møter ledere og eksperter innen norsk industri. Tema for serien er Norges fremtid som energinasjon, og vi utforsker mulighetene som oppstår med energiomstillingen.

Abonner på strømmekanalen

Sjekk ut de siste episodene

SESONG #1 - EPISODE #1

Klaus Mohn om energibransjen frem mot 2030

Klaus Mohn om norsk industri og energibransjen mot år 2030. Hvilke endringer står norsk næringsliv overfor i dette tiåret? Hvor viktige er offentlige insentiver i overgangen til fornybar energi og sirkulær økonomi? Og hvordan åpner energiomstillingen for nye muligheter innen leverandørindustrien?
Vi møter også Torbjørn Olufsen, leder for Norges største årlige energimesse OTD Energy.
Programleder Kaspar Synnevåg. Produsert av Kraftwaerk Digital Kommunikasjon AS for OTD Energy AS i samarbeid med Innovasjon Norge. Produsenter / redaksjon: Erlend Keilen og Kaspar Synnevåg.

SESONG #1 - EPISODE #2

Fremtiden er "low cost, low carbon"

Vår neste gjest er Karl Johnny Hersvik - Chief Executive Officer - Aker BP ASA.

SESONG #1 - EPISODE #3

Kyllingstad om oljeskatt, vindkraft, karbonfangst og mulig batterieventyr

Dagens gjest Ståle Kyllingstad har gjennom mange år vært en frontfigur og talsmann for leverandørindustrien i Norge. Her reflekterer han rundt hvordan den nye oljeskatten som er foreslått vil påvirke bransjen og videre letevirksomhet, om hvordan leverandør- og servicebedrifter bør posisjonere seg inn mot oljebransjen i årene som kommer, og om hva slags muligheter som er i ferd med å åpne seg innen vindkraft, ccs – altså karbonfangst – og om et mulig norsk batterieventyr.

Ingrid Sølvberg om uoppdagete oljeforekomster og hvorfor Norge kan lykkes med CCS

Ukens gjest i Fremtidspodden er Ingrid Sølvberg, direktør for Oljedirektoratet. I denne episoden snakker hun blant annet om kjente og uoppdagete oljeforekomster og om hvordan oljebransjen skal holde seg attraktiv for de beste studentene, om hvorfor Norge geologisk sett har spesielt gode forutsetninger for å lykkes med CCS og om de store mineralforekomstene som befinner seg i Nordsjøen, og som oljedirektoratet er i ferd med å kartlegge. Programleder: Kaspar Synnevåg Produsert for OTD Energy i samarbeid med Innovasjon Norge, av Kraftwaerk Digital Kommunikasjon AS ved Erlend Keilen og Kaspar Synnevåg.

Frank Emil Moen

Frank Emil Moen om mulighetene i havvind

Offshore Vind en en fremvoksende næring innen energifeltet, med stort potensiale. Frank Emil Moen har base på Langholmen i Egersund, og derfra leder han Energi Innovation og er sentral i det største nettverket innen havvind. Produsert av Kraftwaerk Digital Kommunikasjon for OTD Energy i samarbeid med Innovasjon Norge.

John Markus Lervik om den digitale fremtiden

Ukens gjest er John Markus Lervik, seriegrunderen bak blant annet Fast er nå grunnlegger og ceo for IT-selskapet Cognite. Cognite har stjernestatus i norsk industri, er kjent som Røkkes digitale flaggskip og har Aker som morselskap. Selskapet har ambisjoner om å bli industriens svar på google og facebook på verdensbasis, og på veien ditt er de i gang med å digitalisere den norske oljebransjen. Denne ukens episode handler om digitalisering, internet of things og big data, og hvordan det vil påvirke norsk industri i fremtiden. Fremtidspodden er produsert på oppdrag for OTD Energy i samarbeid med Innovasjon Norge. Produsent: Kraftwaerk digital kommunikasjon, redaksjon ved Erlend Keilen og Kaspar Synnevåg.

Om Fremtidspodden

Kaspar Synnevåg

Programleder og produsent

Kaspar Synnevåg er journalist og programskaper innen TV og podcast. Han har i mange år samarbeidet med OTD Energy og ulike industribedrifter om medietjenester, kommunikasjon og redaksjonelt innhold. Fremtidspodden produseres av Kraftwaerk Digital Kommunikasjon på oppdrag for OTD Energy i et samarbeid med Innovasjon Norge.

Copyright 2021 © KRAFTWAERK DIGITAL KOMMUNIKASJON (www.kraftwaerk.no)

Hold deg oppdatert

Ta del i forretningsmulighetene

OTD Energy - energi, teknologi og bærekraft