Eksperter på gass-separasjon i over 50 år

Air Products

Air Products er spesialister på gass-separasjonssystemer med membran-teknologi. Selskapet er en ledende leverandør av nitrogengeneratorer til Nordsjøen og offshoremarkedet globalt.

Tommy Hansen
Tommy Hansen, salgssjef for nitrogen-offshoresystemer hos Air Products AS

Air Products har rundt 60 ansatte i Norge, og har siden 1984 levert over 2.500 ulike separasjonssystemer til blant annet kjemikalietankere, LNG-tankere, raffinerier og oljeplattformer. Firmaet er del av Air Products Inc., et multinasjonalt konsern og verdens tredje største industrigass-selskap.

– Vi er bransjeledere på design og leveranse av avanserte gass-separasjonssystemer med membranteknologi, både for nitrogen og hydrogen, men også luft-tørking og heliumgjenvinning. I Norge har vi spisset kompetansen på utvikling av marine nitrogen-generatorer. I tråd med det grønne skiftet har vi dessuten satset sterkt på markedene som gir mindre CO2-utslipp for verdensflåten, sier salgssjef for nitrogen-offshoresystemer hos Air Products AS, Tommy Hansen.

Les mer om Air Products

Sikkerhet først

Air ProductsÅ tilby sikre og pålitelige systemer med høy oppetid, er blant selskapets viktigste målsetninger. Utstyret skal og må fungere knirkefritt under krevende forhold. Air Products brede erfaring innen et spekter av løsninger, har gitt selskapet anerkjennelse og tillit i markedet.

– Gass-separasjonssystemer sikrer at kundene unngår eksplosjons- og brannfare ombord på tankskip og oljeplattformer. Men den samme membranteknologien kan også brukes til å fange CO2, sier Hansen.

70 prosent av kundene til Air Products er i dag innen marine næringer, 15 prosent er landbasert og i petrokjemisk industri og 15 prosent er innen offshoreindustrien.

Besøk OTD Energy

Verdens største separasjonssystem

Air ProductsAir Products har levert verdens største offshore gass-separasjonssystem med membranteknologi til Shell Prelude FLNG, en 488 meter lang flytende naturgass-produksjonsenhet som opererer i havet utenfor Australia. Nitrogengeneratoren er 12 meter bred, 14 meter lang og tre meter.

Men selskapet leverer også mange småskala, nitrogen-separasjonsgass-systemer, som er del av fremdriftssystemet til dual fuel-skip.

– Dual fuel er dagens bærekraftige fremdriftssystemer. De er basert på naturgass eller metanol som drivstoff, og gir mye lavere utslipp av CO2, enn tradisjonell tungolje eller diesel. De minste generatorene på noen av disse skipene er gjerne kun 180 centimeter høye, 80 centimeter brede og 80 centimeter lange, sier Tommy Hansen.

Rundt 15 til 20 prosent av alle nyproduserte oljetankere, containerskip, bilferjer og cruiseskip lages nå med dual fuel-systemer.

– Vi ser et økt behov for våre produkter i denne bransjen. I tillegg vil mange havvindparker ha behov for våre gass-separasjonssystemer for nitrogen, og der er det investeringsmuligheter for oss, sier salgssjefen.

På OTD håper Air Products å få presentere sine produkter og tjenester til så mange som mulig.

– Men det er i tillegg verdifullt å ta del i den sosiale og forretningsrelaterte nettverksbyggingen, som er en viktig del av messen på fellesstanden for NODE, sier Hansen.

Ønsker du å sikre din posisjon i fremtidens energimarked? Reservere din stand her og bli en del av Norges viktigste møteplass i 2021!
×

Hold deg oppdatert

Ta del i forretningsmulighetene

OTD Energy - energi, teknologi og bærekraft