Eksperter på brannsikkerhet

Firenor

Firenor har 35 års erfaring med design av avanserte aktive brannslukkesystemer til offshore installasjoner. Nå spisser de kompetansen mot havvindmarkedet, hvor de leverer aktive brannsikkerhetsløsninger til mottakerplattformer.

 

Svein Roar Sivertsen
Svein Roar Sivertsen, global salgs- og markedsdirektør for Firenor International.

Firenor tilbyr alle type aktive brannslukkesystemer, fra komplekse Deluge-systemer til komplette helidekk-slukkesystemer og hydrophore-systemer (kompenserende tiltak for ubalanse i brannvannsystem). Selskapet skreddersyr aktive brannslukkesystemer, som vannbaserte- og inert gasslukkesystemer.

– Styrken vår er at vi kan tilby løsninger basert på erfaring og inngående kompetanse på systemdesign. Kundeoppfølging er veldig viktig for oss, og vi har en fornuftig gjennomløpstid på bygging av aktive brannslukkesystemer: Fra design og helt frem til testing og installasjon ute i felt, sier Svein Roar Sivertsen, global salgs- og markedsdirektør for Firenor International.

Firenor International er moderselskapet til Firenor AS, og er en ledende, global leverandør av sikkerhetskritiske systemløsninger til den fornybare energisektoren, samt olje- og gassindustrien.

Les mer om Firenor

MULTIDISIPLINÆRE, SERTIFISERTE INGENIØRER

firenorBreddekompetanse fra flere internasjonale lokasjoner, og mer enn 35 års erfaring innen ulike fagfelt, skiller Firenor fra konkurrenter i Norge og globalt, forteller Sivertsen.

– Ingeniørene og teknikerne hos oss har multidisiplinær kompetanse på sikkerhet og brannvern. De mestrer og forstår alle fagdisiplinene vi arbeider med. Vi har blant annet utstrakt erfaring med kalkulasjoner og systemberegninger av brannslukkesystemer. Det betyr at vi kan tilby systemer helt etter kundens krav og spesifikasjoner, sier han.

Han trekker frem at flere av Firenors ingeniører er PMO-sertifiserte, det vil si at de har en internasjonalt anerkjent sertifisering innen prosjektledelse.

– Mange arbeider nok i henhold til PMO-sertifiseringen, men kundene våre får mer trygghet når ingeniørene våre faktisk har sertifiseringen, sier Sivertsen.

BRANNSIKRING AV OFFSHORE-MOTTAKERPLATTFORMER

firenor_workshopHavvind er et nytt marked som åpner seg for Firenor, og fremover vil selskapet ha et sterkt fokus på å jobbe med blant annet brannsikring for denne sektoren. De ubemannede havvindparkene trenger pålitelige løsninger for brannslukking, som vil kunne fjernstyres.

– I disse vindparkene installerer vi aktive brannslukkesystemer på mottakerplattformene, såkalte substations, som er transformatorstasjoner, sier Sivertsen.

På OTD håper Firenor å komme i kontakt med aktører i ulike bransjer som kanskje vil kunne bli mulige samarbeidspartnere og kunder. Firenor treffer gjerne også IT-selskaper, for digitalisering blir et satsingsområde fremover.

– Med økt digitalisering er det lettere å overvåke og planlegge vedlikehold på installasjoner. På grunn av pandemien blir OTD en av de første store, fysiske messene hvor industrien kan vise seg frem igjen. Arrangementet er utrolig viktig for oss. Både for å vedlikeholde eksisterende kundeforhold, og for å skaffe nye, sier Sivertsen.

 

Ønsker du å sikre din posisjon i fremtidens energimarked? Reservere din stand her og bli en del av Norges viktigste møteplass i 2021!

Hold deg oppdatert

Ta del i forretningsmulighetene

OTD Energy - energi, teknologi og bærekraft