Boremodulen som fødte ny teknologi

Menneskene som bygget boremodulen til Johan Sverdrup-feltet, brukte et skybasert dataprogram fra Telaris for å få oversikt over alle arbeidsprosesser. Offshore-prosjektet ble starten på flere softwareløsninger som sparer bedrifter for tid og penger.

– Vi gir bedrifter kontroll over ressursene i organisasjonen: Varer, ansatte, ressursplaner, ordrer, prosesser, faktura, lagerbeholdning, bestillinger og sjekklister. Ingen nedlastninger eller servere er nødvendig, for du kan logge deg inn fra hvor som helst via mobiltelefon, nettbrett eller PC, sier Egil Sandve, salgs- og markedssjef i teknologibedriften Telaris i Kristiansand.

Egil Sandve
Egil Sandve, salgs- og markedssjef i teknologibedriften Telaris

Han beskriver et ERP-system (Enterprise Resource Planning) som Telaris altså har utviklet og gjort skybasert.

– Effektiv drift med færre feil, sparer bedrifter for tid og penger. Programvaren vår gir deg oversikt over egne og andres gjøremål, materialer og dokumenter – i sanntid og med kontinuerlige oppdateringer, sier Sandve.

Alt startet med en boremodul

Equinors Johan Sverdrup-felt ble starten på en gründerhistorie for åtte år siden. Industribedriften Nymo i Grimstad skulle bygge boremodulen til feltet, men trengte et digitalt arbeidsverktøy som ga oversikt over alle arbeidsprosesser.

– Bestanddelene til boremodulen, helt ned til minste skrue, ble registrert i ERP-systemet gjennom en QR-kode som kunne scannes. Hvem som hadde gjort hva og når, var lett å registrere. Sporbarheten og oversikten ble da mye større gjennom hele byggeprosessen, sier Sandve.

Opparbeidet erfaring ble brukt til å videreutvikle flere ERP-systemer, spesielt spisset mot bygg og anlegg, maritim næring, energibransjen og industribedrifter. Fire Telaris-løsninger er sjøsatt: Telaris Bygg, Telaris Marine, Telaris Energi og Telaris Industri.

– Vi lager ikke «one size, fits all»-løsninger, for skreddersøm er vårt varemerke. Det er svært få begrensninger for hva vi kan gjøre for kundene våre, sier Sandve.

Les mer om Telaris

Flere dokumentasjonskrav krever bedre oversikt        

OS tårnHan forklarer at dokumentasjonskravene i alle arbeidsprosesser har økt de siste årene, enten det gjelder HMS eller avvikshåndtering. Da må bedrifter få enda større oversikt og kontroll. Ikke minst for å være konkurransedyktige og mer miljøvennlige.

– Å bruke mindre av det som er kostnadsdrivende, er miljøvennlig og bærekraftig i seg selv. Men overraskende mange bedrifter er fortsatt veldig analoge, selv om det er ressurskrevende, sier han.

Telaris opplever ofte at allerede digitaliserte bedrifter etterspør enklere løsninger. De vil ha kun ett ERP-system som gir dem oversikt, og som kan integreres med regnskapsprogrammet.

– «Jøss, dette er jo akkurat hva vi trenger», hører vi ofte fra bedrifter som får presentert vår programvare. Nettopp derfor ser vi frem til å delta på OTD, fordi vi vil at enda flere skal få vite om hva Telaris kan bistå med til nettopp din bedrift, sier Egil Sandve.

 

Ønsker du å sikre din posisjon i fremtidens energimarked?

Reservere din stand her og bli en del av Norges viktigste møteplass i 2021!

×

Hold deg oppdatert

Ta del i forretningsmulighetene

OTD Energy - energi, teknologi og bærekraft